Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL
Sektörden

İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL

Emlak Manşet
Son güncelleme: 27 Ocak 2023 15:13
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
2022510809
Paylaşmak

Küresel enflasyon ve yükselen maliyetler konut sektöründe yalnızca konut fiyatlarını ve kiraları değil, aidatları da etkiledi. Apartman, site, rezidans gibi yaşam alanlarının yöneticilerine dijital asistanlık yapan, sektörün en çok tercih edilen yönetim yazılımı Apsiyon tarafından yayımlanan veriler; ısıtma, soğutma ve demirbaş gibi kalemlerin dahil edildiği durumda apartman ve site aidatlarının 2022’de bir önceki yıla kıyasla %83 oranında arttığını gösterdi. Apsiyon’un bir yıllık verilerden oluşturduğu rapor, konut piyasasının yönetim boyutuna ışık tuttu.

2022’nin aidat şampiyonları: Muğla, İstanbul ve Ankara

20 binden fazla apartman ve site, 1,4 milyonun üzerinde konut ve 3 milyon kişi tarafından kullanılan Apsiyon’a göre; daire başı aidat ortalaması en yüksek il, 1.567,98 TL ile Muğla oldu. Muğla’yı; 1.474,78 TL ile İstanbul, 1.094,05 TL ile Ankara, 1.083,30 TL ile İzmir ve 773,59 TL ile Bursa izledi. Daire başına en düşük aidat ortalamasına sahip il ise 66,75 TL ile Nevşehir oldu. Nevşehir’i ise 105,83 TL ile Çorum, 117,13 TL ile Bolu, 144,58 TL ile Tunceli ve 174,80 TL ile Hatay takip etti.

Site yönetimlerinin en çok harcama yaptığı gider kalemlerinin; doğal gaz, su, elektrik, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli olduğunu belirten Apsiyon CEO’su Kudret TÜRK, “2022 yılında site yönetimleri, Apsiyon üzerinden yaklaşık 125 milyon işlem yaptı. Site sakinlerinin açtığı 228 bini aşkın iş talebinin %96’sı ise çözüme kavuşturuldu. Platformumuzdan 26 milyon e-posta ve 28 milyon SMS gönderildi. Böylelikle site yönetimlerine 190 bin saat zaman kazandırıldı ve ciddi bir işgücü tasarrufu sağlandı.” dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta aidat ortalaması 5 bin liraya yaklaştı

Raporda, İstanbul’daki ilçelere ilişkin verilere de yer verildi. İstanbul’da daire başına aidat ortalaması en yüksek ilçe 4.734,62 TL ile Beşiktaş olurken, ilk beş ilçeyi Beşiktaş’la birlikte Sarıyer, Zeytinburnu, Ataşehir ve Şişli oluşturdu. Beşiktaş, Sancaktepe, Üsküdar, Pendik ve Ümraniye, aidat borcunu en düzenli ödeyen 5 ilçe olarak sıralandı. Ziyaretçi kayıtlarına göre kullanıcıların evlerinde 23 milyon misafir ağırladığı tespit edilirken, İstanbul’da en fazla taşınma, Esenyurt, Maltepe, Pendik, Küçükçekmece ve Tuzla’da görüldü.

“Site yönetimi süreçlerinde şeffaflık ve işlevsellik sunuyoruz”

Yöneticilerin yönetim süreçlerini rahatlatan, sakinler içinse şeffaf ve kolay takip edilebilir bir çözüm olduklarını vurgulayan Apsiyon CEO’su Kudret TÜRK, değerlendirmelerine şu ifadelerle devam etti: “Apsiyon olarak Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışındaki apartman, site, rezidans, AVM, kooperatif gibi yaşam alanlarına hizmet sunuyoruz. Yola çıktığımız ilk günden bu yana sektörümüz adına önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yöneticilerin ve sakinlerin yönetim süreçlerini verimli, güvenli ve şeffaf takip edebilmeleri için destek veriyoruz. Teknoloji hızına ayak uydurmaya çalışıyoruz. Tüm kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını öngörüyor ve bu doğrultuda geliştirmelerimizi yapıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızı, inovasyon ruhuyla ve büyük bir tutkuyla hayata geçiriyoruz. Aidat takibinden online banka entegrasyonlarına, kart ile online tahsilattan talep ve şikayet yönetimine kadar birçok konuda hizmet veriyoruz. Site ve apartman yöneticilerinin, yönetim firmalarının ve konut sakinlerinin problem ve ihtiyaçlarına yanıt verebilen yenilikçi çözümler sunuyoruz. Mobil uygulamalarımızla bu deneyimi her an erişilebilir kılıyoruz.”

Tatilcilere müsilaj uyarısı: Temas etmeyin
İnşaatlarda en az yüzde 30 hak kaybı oluşuyor
Şanghay dünyanın en akıllı kenti olarak seçildi
Gaziantep’te ağır hasarlı binalardan eşya alımı durduruldu
Manisa’daki orman yangını kontrol altına alındı
ETİKETLENEN:Apsiyon
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Geciken yağışlar göl ve göletlerde kuraklık riskine neden oldu
Sonraki Makale TOKİ kura sonuç sorgulama ekranı!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?