By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İzmir’deki Su Zirvesi’nin sonuçları eylem planına dönüşecek
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > İzmir’deki Su Zirvesi’nin sonuçları eylem planına dönüşecek
Sektörden

İzmir’deki Su Zirvesi’nin sonuçları eylem planına dönüşecek

Emlak Manşet
Son güncelleme: 24 Mart 2021 10:14
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi”, 22 Mart Dünya Su Günü’nde Fuar İzmir’de başladı. Zirvenin ilk gününde Türkiye’nin su gündemine yönelik ulusal ve uluslararası teknik sunumlar yapıldı. CHP’li 11 büyükşehir, 11 il belediyesinin başkanları, iklim krizinin ağır sonuçlarını dikkate alarak su yönetiminde beş ilkesel değişiklik ve on somut adım öneren bir manifesto açıkladı. Manifestoyu, zirvenin ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer okudu. Etkinliğin ikinci gününde ise 17 farklı konu başlığı ile CHP’li 11 büyükşehir, 11 il belediyesinin su ile ilgili uzmanları, bilim insanları, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, sektörel su kullanıcıları, su endüstrisinde yer alan kurumlar ve çevre örgütleri yuvarlak masa toplantılarında buluştu.

17 KONUDA 43 YUVARLAK MASA

17 farklı konu başlığı ile 43 masada gerçekleşen toplantılardan çıkan sonuçlar, Türkiye’de su yönetiminin yol haritasını belirleyecek. İki oturum şeklinde yapılan yuvarlak masa toplantıları, Türkiye’de ilk defa bu kadar geniş bir katılımla su ilgili sorunların tartışıldığı ve çözüm üretileceği bir platform olma özelliği taşıyor. “Suyun Tarımda Etkin Kullanımı ve Tarımsal Su Yönetimi”, “Endüstride Su Verimliliği ve Endüstriyel Su Yönetimi”, “İçme Suyu Sistemlerinde Su Kayıpları ve Su Kullanım Verimliliği”, “Kullanılmış Suların Yeniden Kullanımı”, “Su Odaklı Planlama, Yeşil Atyapı, Yağmur Hasadı”, “Yenilikçi Arıtma Teknolojileri”, “Yerel Yönetimler ve Su Mevzuatı, Su Yönetiminde Halkın Katılımı”, “Su Havzalarının Korunması ve İzleme”, “Su, Yaşam ve Doğa için Ekosistemler”, “Yerel Yönetimler ve Su Merkezli Kuramsal Yapılanmalar”, “Nehir Havzaları Yönetim Planları ve Yerel Yönetimler”, “Kentsel Taşkınlar ve Taşkın Yönetim Planları”, “İçme, Kullanma ve Endüstriyel Su Hizmetlerinde Ödeyebilirlik Analizleri ve Fiyatlandırma”, “Yer Altı Sularının İçme Sularında Kullanımı ve Yönetimi”, “Yer Üstü Sularının İçme Sularında Kullanımı ve Yönetimi”, “Su Kaynaklarını Enerji Kullanımında Verimlilik ve Yenilenebilir Enerji”, ile “Su Kaynaklarına İlişkin Projeler” yuvarlak masa toplantılarında gündeme geldi.

“ORTAK AKILLA ÇALIŞIYORUZ”

“Dünkü manifesto ile Türkiye’de su yönetimindeki ve politikalarındaki eksikliklerden dolayı, su kaynaklarıyla ilgili kuraklık, iklim değişikliklerinde yaşanan taşkınlar gibi büyük zorluklarla karşı karşıya olunduğunu, bütün bunların aslında temelinde Türkiye’de uygulanan su politikalarının yanlış olduğunu, yönetimde eksik olduğunu, bu zorlukların üstesinden gelmek için başka bir su yönetimi mümkün olduğunu dün başkanlarımız Türkiye kamuoyuna aktardı. Uygulama adımlarını da ifade ettiler. Burada Büyükşehir Belediyemizin suyla ilgili uzmanları var, toplumun çok farklı kesimleri var. Doğrudan su kullanıcı tüm paydaşların birlikte ortak aklı var. Biz, başka bir su yönetimi mümkün derken, aslında bunu ifade etmek istiyoruz. Türkiye’de suyun yaklaşık olarak yüzde 77’sini kullanan tarım kesiminin örgütleri, başkanları, çiftçiler, doğrudan suyu Türkiye’de en çok kullanan sanayiciler, organize sanayi bölgelerinin temsilcileri, doğa ve çevre örgütleri, meslek örgütlerimiz var, hepsi burada. Bu ortak akılla, farklı bakış açılarıyla, önümüzdeki dönem başkanlarımızın bize çizdiği politik çerçeve içinde hangi uygulama adımlarının Türkiye’de atılması gerektiğini bu masalarda tartışıyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar, uygulama adımları bir eylem planına dönüşecek. Türkiye kamuoyuyla, bize bir rehber kitap olacak şekilde, hem 11 büyükşehir belediyemiz kendi uygulamalarında bunları kullanacak hem de bundan yararlanmak isteyen Türkiye’de suyla ilgili idareciler, uzmanlar, kurumlara rehber olmasını istiyoruz.”

GMW Mimarlık’tan Türkiye’de Bir İlk!
1999 öncesinden kalma yapılar dönüştürülüyor
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (25.07.2023)
THY’nin Hatay Havalimanı’ndan uçuşları tekrar başladı
Serbest bölge kurucuları güçlerini tek bir çatı altında birleştirdi
ETİKETLENEN:SuKullanımıMasa
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale İstanbul’da ev kiraları uçuşa geçti
Sonraki Makale Fransa’da Eyüp Sultan Camii polemiği
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

BAŞKENT MERKEZİNİN EN BÜYÜK TEMALI KONUT PROJESİ MİAARAS’IN TEMELİ ATILDI
Emlak Haberleri
15 Eylül 2025
Viva İskele, kullanıcılarına her detayı düşünülmüş incelikli bir yaşam sunuyor
Emlak Haberleri
15 Eylül 2025
Çin’de yeni konut fiyatları düşmeye devam ediyor
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken uyarı: ‘6,8’lik deprem üretebilir!’
Emlak Dünyası
15 Eylül 2025
Naci Görür’den ‘afiş’ tepkilerine ilk yanıt: ‘Bizi siyasete bulaştırmayın!’
Sektörden
15 Eylül 2025
60 yaş üstü Avrupa Turizmini Şekillendiriyor
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Meteoroloji saat vererek uyardı: 5 ilde sağanak yağış bekleniyor
Emlak Gazetesi
15 Eylül 2025
Kirada IBAN oyununa dikkat! Ev sahibi önce bunu yaptı sonra ‘kira ödemiyor’ dedi!
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Binghatti Ödülleri’nin Ülke Şampiyonu Türk Şirket “Woven Global” Oldu!
Emlak Haberleri
15 Eylül 2025
Bakan Kurum’dan tasarruf finansmanı açıklaması! ‘Taksitlerle ev veya araba alınabilecek’
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?