Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kıbrıs Konut Alıcısının Yeni Gözdesi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Kıbrıs Konut Alıcısının Yeni Gözdesi
Emlak Haberleri

Kıbrıs Konut Alıcısının Yeni Gözdesi

Emlak Manşet
Son güncelleme: 23 Mayıs 2024 15:04
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
default
Paylaşmak

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği KKTC, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğruyor. En gözde lokasyonlar İskele, Magusa, Esentepe ve Gaziveren.

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran: “KKTC’de konut yatırımına Rus, İranlı ve Avrupalılardan sonra Türkiye yurttaşlarının talebinin de giderek arttığını gözlemliyoruz.”

Akdeniz’in Sicilya ve Sardinya’dan sonra üçüncü büyük adası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), son dönemde artan talep ve art arda başlayan inşaat projeleri ile hem yabancı hem de Türk gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğruyor.

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, cazip iklimi, neredeyse yılın tümündeki turizm potansiyeli, emlak fiyatlarının Avrupa’ya göre daha düşük olması ve İngiliz Poundu ile kira getirisi ile yatırımcıları cezbeden KKTC hakkında bilgiler vererek, Ada’nın konut alıcılarının ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Gayrimenkul yatırımcılarının Ada’da en çok rağbet ettiği lokasyonların başında İskele’nin yanı sıra, Girne, Gazimağusa, Esentepe ve Gaziveren geldiğini belirten Ceran, “KKTC’de konut yatırımına Rus, İranlı ve Avrupalılardan sonra Türkiye yurttaşlarının talebinin de giderek arttığını gözlemliyoruz. Türkler KKTC’de en çok yatırım için konut alıyor, ancak kısa bir süre sonra Ada’da yaşamak isteyerek yerleşme kararı alıyor” diye konuştu.

Konut alıcılarının KKTC’ye ilgisindeki patlama, Ada’da inşaat sektörüne de rekor bir ivme kazandırdığını belirten Ceran, yerli, yabancı birçok müteahhitlik firmasının konut projelerine, sürekli artan talep paralelinde her geçen gün yenilerinin eklendiğini ifade etti.

Pound üzerinden kira geliri

Küresel konut alıcılarının favori lokasyonu haline gelen KKTC’ye yönelik yatırımcı tercihinde ilk faktörün dövizle kira getirisi olduğuna dikkat çeken Ceran, şöyle konuştu:

“Girne merkezde 1+1 bir dairenin kirası 400-650 pound arasında değişiyor. 2 bin 500- 3 bin Pound’a da kiralık penthouse daireler de bulunuyor. Bazı inşaat firmaları ‘Kira İşletim Sistemi’ kurarak yıllık kira garantisi veriyor. Girne, Lefkoşa, Gazimağusa gibi merkez bölgelerde artan kiralık ihtiyacı bu bölgelerde inşaat faaliyetlerini olağanüstü artırmış durumda. Satılık 1+0 dairelerin fiyatı ise 55 bin pounddan başlıyor. Kira getirisi ile satış fiyatı karşılaştırıldığında, Ada’da alınacak bir konutun başka bir ülkede olmayacak kadar kısa sayılacak 8-10 yıl gibi bir sürede kendisini amorti ettiği belirtiliyor.”

Katlamalı değer artışı

Ceran, Ada’ya yönelen talep artışının çok uzun süre devam edeceğine vurgu yaparak, “Son dönemde rekor biçimde artan talebin fiyatları yukarı doğru itmesi, “değer artışı” faktörü dolayısıyla da yatırımcıları Ada’ya yöneltmiş bulunuyor. Bu talebin uzun süre devam edeceğini ve hangi tarihte alırsa alsın yatırımcının karlı çıkacağını, ancak ne kadar erken alınırsa kar oranının o denli yüksek olacağını düşünüyoruz. Döviz, Borsa gibi finansal yatırım araçlarının barındığı riskler ve enflasyonun altında kalan getirisi dolayısıyla, parası olanlar için Kıbrıs’ta gayrimenkul almanın şu an en karlı yatırım olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

KKTC’nin önemli bir turizm adası olduğuna dikkat çeken Ceran, “20’den fazla üniversite ve 110 binden fazla öğrenci ile bir eğitim, beş yıldızlı çok sayıda oteli ile de bir turizm adası konumunda. Dolayısıyla turistlere ve öğrencilere kısa süreli kiralamaların son derece karlı ve avantajlı olması gayrimenkul yatırımcılarını Ada’ya yönelten önemli bir faktörü oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Forbes referansı

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin hazırladığı KKTC dosyasına da dikkat çeken Ceran, şöyle konuştu:

“Forbes dergisi 2024 yılında yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülkenin KKTC olduğunu işaret etti. Forbes Yazarı Kathleen Peddicord 30 yılı aşkın bir süredir yurt dışında yaşamak, emekli olmak ve iş yapmak konularını ele alarak, üç yıl içerinde 2’nci defa Kuzey Kıbrıs’ı yazılarında 1’inci sırada gösterdi. KKTC, Avrupa ve Amerika pazarına göre yüzde 47 tasarruf ile ilk sırada yer alıyor.”

Ceran, Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımını cazip kılan faktörleri şöyle sıraladı:

·         Oturum izni imkânı

·         Yeni havalimanı

·         Uluslararası akredite üniversiteler

·         Yabancı yayınlarda yatırım yapılabilir 1. Bölge gösterilmesi

·         Kaliteli sağlık hizmetleri

·         8-10 yıl amortisman süresi

·         Döviz bazlı kazanç

·         Döviz bazlı yüksek kira getirisi

·         Kıbrıs’ın stratejik konumu

·         Yüksek alıcı ve kiralama talebi

·         Yeni açılacak turizm ve eğlence mekanları

Golden Sign: “Her 100 konuttan 30’unu Ruslar alıyor”
Hindistan’da Bina Faciası 14 Ölü
AYD, 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı
Taşınmaz Satışlarına Beyan Affı Getirilsin
Yabancı ziyaretçi sayısı açıklandı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Turistlerin akın ettiği İsviçre köyü, girişi ücretli yapmayı planlıyor
Sonraki Makale Kiralık Stoku Düşüyor, İş Yeri Stoku Artıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?