Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Koronavirüs vakaları azalan Hatay’da ‘rehavete kapılmayın’ uyarısı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Koronavirüs vakaları azalan Hatay’da ‘rehavete kapılmayın’ uyarısı
Sektörden

Koronavirüs vakaları azalan Hatay’da ‘rehavete kapılmayın’ uyarısı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 14 Ocak 2021 10:13
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Koronavirüs vakalarının Aralık 2020’de yüzde 125 arttığı Hatay’da üst düzey önlemler alındı. Hafta sonu getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına uyan kent sakinlerinin büyük bir bölümünün hafta içi de sosyal izolasyonu tercih etmesi ve hatta bazı esnafın kepenk kapatması sayesinde vakalar yüzde 15’e kadar düştü. Hastane yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 90’dan yüzde 55’e geriledi. İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, aldıkları önlemler için vatandaşlara teşekkür etti.

Hastanelerdeki yükün azaldığını ancak rehavete kapılmamak gerektiğini kaydeden Hambolat, “Kasım sonu, aralık başında yaşadığımız pik sürecini gayet düzenli ve kontrol edilebilir bir seviyeye çekebildik. Bu tek dalga değildi, tekrardan bunlar yaşanabilir ki, ocak sonu, şubat başı, mart başı dikkatli olunması gereken zamanlar. Bu süreçleri yaşadığımız dönemde, biz insanların ne dedikleri ile değil, işimizle meşgul olmak” dedi.

‘HATAY’I İZOLE TUTMA ŞANSIMIZ YOKTU’

Bu dönemde, kayıplarımız oldu mu, mutlaka oldu. Bu dönemde salgından vefat eden insanlarımız oldu mu, sağlık çalışanlarımız oldu mu, mutlaka oldu. Ama bu dönem bizim mücadele azmimizi ve gayretimizi, baltalamadan, hevesimizi ve şevkimizi kırmadan, mücadeleye devam etmemiz neticesinde şu anki rahat döneme geçme şansımız ortaya çıktı” diye konuştu.

‘VAKA VE HASTANE YÜKÜ AZALDI’

Vakaların artış gösterdiği, 2020’nin kasım sonu, aralık başındaki süreçte hastane yükünün de arttığını hatırlatan Hambolat, “Hatay’ımız Covid pandemisi nedeniyle uzunca bir süre gündem teşkil etti. Fakat alınan tedbirlerin hayata geçmesi, sağlık ekibinin filyasyonda ve izolasyondaki çalışmaları neticesinde, hastanemizde de gösterilen üstün gayretlerin akabinde gayet güzel sonuçlar aldık. Aralık ayının ikinci yarısından itibaren, vaka sayılarımızda test sayısına göre, öncelikle yüzde 20’lere, ocak ayı itibariyle de yüzde 18, yüzde 15’lere kadar indiğini gözlemliyoruz. Bunun karşılığı olarak da hastanelerimizdeki yükler de azaldı.

Yüzde 40- 45 bandında hastane servis doluluk oranları yüzde 70- 75 bandında yoğun bakım doluluk oranları ve 55- 60 bandın da ventilatör doluluk oranları ile karşı karşıya geldik. Bu da bizim için gayet güzel bir çalışmanın oluşturduğu sonuçlar olarak değerlendirilebilir” dedi.

Yaşanan pik sürecinin düzenli ve kontrol edilebilir bir seviyeye kadar indiğini söyleyen Hambolat, zor süreçteki ilgi ve desteğinden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, sağlıklarını hiçe sayarak çalışan sağlık çalışanları ile Hatay halkına teşekkür etti.

İZZETTİN YILMAZ: REHAVETE KAPILMAYALIM

Vakaların düşüşe geçmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise, “Vaka sayılarındaki artış bizi çok endişelendirmişti. Allah’a şükür, devletimizin aldığı tedbirler, vatandaşlarımızın bilinçli hareket etmesi, vakalar normal seviyelere indi. Ama rehavete kapılmayalım, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edelim” dedi. Yılmaz, belediye olarak ara vermeden temizlik ve dezenfekte çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

VATANDAŞLAR, TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAMAKTA KARARLI

Vakaların artışı ve bununla beraber yaşanan can kayıplarının, vatandaşın pratik bilincini yerine getirdiğini ve kendi önlemini kendisi almaya başladığını söyleyen esnaf Haşim Ertürk, işletmelerinde, maske, mesafe ve hijyenden taviz vermediklerini söyledi.

Hatay’daki vakaların düşüşe geçtiği için mutlu olduğunu söyleyen Talip Köleoğlu da, alınan tedbirlerin çok etkili olduğunu, vatandaşın da kendi kendini koruduğunu söyledi.
Risk haritasındaki kırmızı rengin, yeşile dönmeye başladığını belirten esnaf Sedat Kutnu ise kendisinin de koronavirüse yakalandığını ifade ederek, herkesin kurallara uyması konusunda uyarılarda bulundu.

Türkiye’nin Havası En Kötü Şehirleri Açıklandı
Yedisu ilçesinde iki aydır Covid-19 vakası görülmedi
Antalya Büyükşehir Belediyesi yatırım ve projelere devam ediyor
Kuzenlerin ‘arazi’ kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan oldu
ETİKETLENEN:SağlıkSonuSüreHastaneVakalar
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Beykoz’da helikopter düştü iddiası! Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi
Sonraki Makale Meteoroloji’den 13 il için kar uyarısı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

KONUTDER’den Yeni Döneme İki Stratejik Öncelik: Uygun Arsa ve Erişilebilir Finansman
Emlak Haberleri
16 Haziran 2025
Aden Değerleme GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nin Sürdürülebilir Gelecek Sponsoru oldu
Sektörden
16 Haziran 2025
Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı?
Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Meteoroloji açıkladı: 16 Haziran 2025 hava durumu raporu
Sektörden
16 Haziran 2025
16 Haziran 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
16 Haziran 2025
Galata Kulesi’nden düşen kişi hayatını kaybetti
Sektörden Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Perakende satışlarda yeniden çift haneli artış
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Müstakil Tapu Nedir?
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?