Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma:  Mars Gayrimenkul Başkanı Hakan Bucak: Faizler düştüğünde bugünkü fiyatları arıyor olacağız
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri >  Mars Gayrimenkul Başkanı Hakan Bucak: Faizler düştüğünde bugünkü fiyatları arıyor olacağız
Emlak Haberleri

 Mars Gayrimenkul Başkanı Hakan Bucak: Faizler düştüğünde bugünkü fiyatları arıyor olacağız

Emlak Manşet
Son güncelleme: 16 Mayıs 2025 11:19
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Gayrimenkul sektöründe yüksek faizlerden kay­naklı bir durgunluk ol­duğunu söyleyen Mars Gayri­menkul Yönetim Kurulu Baş­kanı ve gayrimenkul girişimcisi Hakan Bucak, faizlerin denge­lenmeye başlamasıyla satışlar­da hareketliliğin başlayacağını söyledi. Faiz düşüşüyle fiyatlar­da da artış olacağına işaret eden Bucak, “Bana göre gayrimen­kul şu anda alınır. Çünkü faiz­lerin düştüğü dönemde fiyatlar adım adım artmaya başlar.

Da­ha önce bunu gördük. Bugün alı­cı sayısının, görece düşük oldu­ğu bir pazar var. Konut alımında bir erteleme var ama bu ertele­menin getirdiği bir stres de söz konusu. Dolar bazlı ülke gene­linde düşüş olabilir ama fiyat­larda büyük bir gerileme ola­cağını sanmıyorum. Hatta faiz oranları dengelendiğinde, bu­günkü fiyatları arıyor olaca­ğız. 2026’ya kadar alıcının ko­nut piyasasında güçlü olacağını düşünüyorum, 2026’da ise sa­tıcı güçlü duruma geçer” dedi. Bucak, konut satışlarının dü­şüşte olmasına rağmen doğ­ru fiyatlamalar projelerin alıcı bulduğunu da ekledi.

“İnşaatçı kimliğinden çıkmamız gerekiyor”

Şirket olarak 40’tan fazla ül­kede faaliyet gösterdiklerini anlatan Bucak, Türkiye’de gay­rimenkul sektörünün küresel ölçekte olduğu gibi kurumsal­laşması gerektiğini vurguladı. ABD, Avrupa, Dubai ve Singa­pur’da gayrimenkul sektörünün ülke ekonomilerine 100 milyar­larca dolarlık katkı sağladığını ifade eden Bucak, Türkiye’nin de inşaatçı kimliğinden kurum­sal gayrimenkul geliştiricisi kimliğine geçmesi gerektiğini kaydetti. Gayrimenkul konu­sunda en büyük problemin, sek­töre sadece geliştirici pencere­sinden bakmak olduğunu anla­tan Bucak, sorunları aşmanın tek çaresini “Tüm sürece yatı­rımcı gözünden bakmak ve ya­tırımcı dostu projeler geliştir­mek” olarak açıkladı.

“100 bin kişi getirip 100 milyar dolar kazanabiliriz”

Sektörde şeffaflığın yatırım­cı açısından çok önemli oldu­ğunu söyleyen Bucak, TÜİK’in konut satış istatistiklerindeki rakamların bile sektörün pra­tiğini tam yansıtmadığını, sa­tış ile tapu devri işlemlerinin mutlaka sayısal olarak ayrı su­nulması gerektiğini ifade etti.

Şeffaflık için gayrimenkulün güvenilir değerlenme raporla­rına, satış geçmişine, bölgesel satış istatistiklerine ihtiyaç ol­duğunu ifade eden Bucak, şöy­le konuştu: “Uluslararası gayri­menkul yatırımcısında da yerli­de de ürün ve konsept doğruysa satış oluyor. Değerleme firma­sı ile çalışınca, işi ehline verin­ce alıcılar geliyor. Türkiye’de bu şeffaflık olmazsa giderek kö­relecek piyasa. Dubai şeffaf ol­masının karşılığı ile gayrimen­kulden yılda 100 milyar dolar kazanıyor.

Bize 3.5 milyar dolar geliyor. Ama 2.8 milyar dolar da Türkler dışarıdan konut alıyor. Size kalıyor 700 milyon dolar. Ülkemizin kazanması için mü­cadele edeceğiz. İspanya ve Por­tekiz coğrafya ve kültürel olarak bize benziyor. Her biri uluslara­rası yatırımcılardan yılda 30’ar milyar dolar kazanıyor. Tu­rizmde gelirimiz 50 milyar do­lar, 55-60 milyon kişi getirmeye çalışıyoruz. Biz ise 100 bin ya­tırımcı getirip 100 milyar dolar gelir sağlayabiliriz.”

“30 milyonluk daire 5 milyon TL gösteriliyor”

Konuta ekstra vergiler geti­rileceği iddialarını da yorumla­yan Bucak, alındıktan 5 yıl son­ra satılan konutta gelir vergisi olmamasının bir hak olduğunu belirterek, bu uygulamanın ABD’de 10 yıla çıktığını aktardı. “Kayıt dışılık büyük problem” diyen Bucak, “Harç ödememek için 30 milyon TL’lik daire 5 milyon TL gösteriliyor. Bizim hesaplamalarımıza göre doğru fiyatlar üzerinden işlemler ya­pılsa tapu dairesinin kasasına her yıl ortalama 2 milyar dolar girer. Değerleme yapılması ge­rektiğini söylüyoruz” dedi.

“Lükste satış sorunu yaşanmıyor”

Ultra lüks projelerde satış probleminin olmadığını dile getiren Bucak, “Lüks ve ultra lüks segmentinde satış stresi yok. Metrekaresi 15 bin eurodan fiyatlarla satılıyor. Peşin fiyatına hem de gidiyor. Dünyada da bu trend devam ediyor. Sosyal konut ve erişilebilir konut ihtiyacı önemli bir gerçek ve kamu politikaları bu ihtiyaca göre şekillenmeli. Ancak lüks konut konusunda yeterli stoğun olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte, konsept olarak lüks gayrimenkul yatırımcılarının ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan az sayıda proje bulunduğunu görmekteyiz. Lüks gayrimenkul tarafında, doğru tasarımla proje üreten geliştiricilerin satış stresi yaşamadığını gözlemliyoruz. Sadece İstanbul’da 500’ün üzerinde proje var” diye konuştu.

Miami’de 190 milyon dolarlık öğrenci yurdu

Şirket olarak şu anda 4 ayrı proje yürüttüklerini söyleyen Hakan Bucak, “Zekeriyaköy’de 10 milyon dolarlık bir villa projesi, Kavacık’ta 7 milyon dolarlık bir öğrenci yurdu projesi ve yine Zekeriyaköy’de 4 milyon dolarlık bir kreş projesi geliştiriyoruz. Miami’de de 190 milyon dolarlık bir öğrenci yurdu projemiz var. Bunun finansmanının yüzde 70’ini ABD’deki bankalar sağladı. Doğru proje olunca oradaki bankalardan kaynak bulabiliyorsunuz. Geriye kalan yüzde 30’luk kısmı başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerden yatırımcılarla buluşturuyoruz” dedi.

EBRD’den Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a 30 milyon Euro kredi  
İGA İstanbul Havalimanı ve Emirates’ten İş Birliği anlaşması…
Değerli Konut Vergisi mahkemelik olacak!
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Evden çalışma tükenmişlik sendromunu artırıyor
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Portekiz’de ‘ev’e niyet ‘altın’a kısmet
Sonraki Makale TÜİK açıkladı: Genç nüfusta düşüş sürüyor!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Türkiye İMSAD 62’nci Gündem Buluşmaları’nda Deprem ve Ekonomi Konuşuldu
Ekonomi Haberleri
1 Temmuz 2025
Fuyapı ile Kuşadası Otizm Derneği’nden “Hayata Dokunan” İş Birliği
Emlak Haberleri
1 Temmuz 2025
Marriott Executive Apartments Istanbul Investvadi Hizmete Açılıyor
Emlak Haberleri
1 Temmuz 2025
Kaan Yücel “Macaristan’ın En Etkili 50 Gayrimenkul Lideri” Arasında Yer Aldı
Emlak Haberleri
1 Temmuz 2025
İSKİ açıkladı: 1 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Sektörden
1 Temmuz 2025
İtalya yarım milyon göçmene kapılarını açıyor: AB dışı 500 bin kişiye çalışma izni
Emlak Dünyası
1 Temmuz 2025
Metro İstanbul duyurdu: İstanbul’da bazı metro istasyonları kapatıldı
Ekonomi Haberleri
1 Temmuz 2025
Meteoroloji uyardı! Bazı bölgelerde sıcaklık 40 dereceye yaklaşacak
Emlak Gazetesi
1 Temmuz 2025
Golfkent’te Yeşilin ve Konforun Yeni Adresi
Emlak Haberleri
1 Temmuz 2025
İzmir’in En Popüler ve Yaşanabilir İlçeleri
Emlak Haberleri
1 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?