By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Muğla’da apartın suyunu kesen işletmeci kiracılarını çıkarttı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Turizm > Muğla’da apartın suyunu kesen işletmeci kiracılarını çıkarttı
Emlak Turizm

Muğla’da apartın suyunu kesen işletmeci kiracılarını çıkarttı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 3 Kasım 2022 14:50
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde apart işletmecisi ve sakinleri arasında tartışma çıktı.

45 odalı bir apartın sahibi, 3 ay önce 1+1 odalarında sözleşmeli olarak konaklayan kiracılarına yazı dağıtarak çıkmalarını istedi.

Bazı kiracılar kendilerine ev bularak, bazıları da memleketlerine dönerek odalarından ayrıldı.

“Ev bulamıyoruz”

Ancak kalan 25 odanın sakinleri, “Ev bulamıyoruz, çıkın demeleri yasal değil diyerek” duruma isyan etti.

Güneş enerjisi ve banyo giderlerinin sorunlu olduğu gerekçesiyle apartı yenileyeceğini belirten apart sahibi, verdiği süre dolunca odaların suyunu kesti.

“İki yıldır oturduğumuz halde bize usulsüz çıkın diyorlar”

Suları kesik olduğu için damacanalara su doldurup evine getirdiğini belirten aşçı Beytullah Baş, “İki yıldır burada oturuyoruz. Yani bize iki yıldır oturduğumuz halde bize usulsüz ‘çıkın’ diyorlar. Elektriğimizi kesmekle tehdit ediyorlar. Yani anlaşmaya da gelmiyorlar. ‘Biz anlaşmak istiyoruz sizinle’ diyorlar ama hiçbir kimse gelip bize belirtmiyor.

Peki ben üç defa ayaklarına gittim söyledim, bizimle ilgilenen Cemil Bey’le konuştuk. ‘İstemiyorlar’ dedi, ‘Burayı turizme çevireceğiz, otel yapacağız’ gibi şeylerle bizi oyaladılar bugüne kadar getirdiler. İşte dün de bizim suyumuzu kestiler. Elektriği kesmekle tehdit ediyorlardı. Sizin geleceğinizi duyunca elektriği kesmediler. Şu anda ne olacağımız belirsiz, iki yaşındaki çocuğum ile mağdur olduk.” diye konuştu.

“Evde bulaşık lavaboya gidemiyordum”

Karakola gidip şikayette bulundular Yüzde 40 engelli olan Yasin Demiralp, suları kesildiği için karakola gittiklerini belirterek, “Karakola gittik, arkadaşlarla toplandık. Emniyetten arkadaşlar da geldi, zaten onlara da bildirdik. Ben engeli olmama rağmen yani su ihtiyaçlarımızı karşılamadı, kestiler. Evde bulaşık, lavaboya gidemiyordum, yani zor durumda kaldık.

Sağ olsun karşıdaki market sahipleri ücretsiz su dağıttılar, durumu olmayan ailelere su verdiler. Biz en son işte karakola gidip suç duyurusunda bulunduk, suyumuzu kestiler, bizi çıkarmak istiyorlar diye.’’ dedi.

“Bu kadar insanı sokağa atmaları hiç doğru değil”

Apartta 4 yıldır kiracı olan 60 yaşındaki Hüsnü Küçükkaya, “Valla ben de 4 yıldır burada yaşıyorum, bu binada yaşıyorum. Bu sene son 2 aydır kapıya yazı yazdılar, ‘apart boşaltılacak, kendinize yer bakın’ diye. İki üç gün önce görüştüm. İşte bu mevsimde de biliyorsunuz boş yer yok, sezon bitti ama kimse yerinden kımıldamıyor. Apart da yok, ev de yok. Yani pat diye bu işler bir anda olmaz.

En az 1, 2 yıl süre vermeleri lazım. Tekrar anlaşmaktan yanayız, gelsinler konuşalım arkadaşlar. Rayiç bedelleri ne ise şu an anlaşalım. Bizler de insanız, biz de normal bir artırıma gideceğiz. Tabii anlaşmaktan yanayız ama bu kadar insanı sokağa atmaları hiç doğru değil, zaten yer de yok. Nereye atacaklar, sokakta mı yaşayacağız. Nerede yaşayacağız?” şeklinde konuştu.

“Komple suyumuzu kestiler”

Apart sakinlerinden Ferdi Bulut, “Burada 5 yıldır kalanlar, 4 yıldır, 2 yıldır kalanlar var. 2 ay önce kapılara yazı astılar. ‘Burada tadilat dolayısıyla boşaltacağız’ diye. Ondan sonra zaman yaklaşınca kapılara bildirim yaptılar, ‘elektrik, suyunuzu keseceğiz’ vesaire gibi. Dün de komple suyumuzu kestiler. Dün akşama kadar apart komple mağduriyet yaşadı. Bu durumun biz giderilmesini istiyoruz.

Usulünce kanuna uygun bir şekilde burada kalmaya devam etmek istiyoruz. Biz ev sahibine şunu söylüyoruz, söyledik de; bütün kiracılar toparlanıp piyasa şartlarına uygun, zamlara uygun bir şekilde gelip bize burada istediği rakamı söyleyip buradaki herkese bir kolaylık sağlanmasını istiyoruz.” dedi.

“O gün bugüne geldi”

11 aylık bebeğini ve sağlık çalışanı eşini bu olaylar yüzünden mağdur olmasın diye memlekete yolladığını belirten Hüseyin Ertaş, “Dün gece eve geldiğimde suyun kesildiğini fark ettik. 2 ay önce el yazısıyla kapılara yapıştırıp, ekime kadar buradan çıkmamızı söylediler. O gün bugüne geldi. Dün suları kestiler, diyeceğim hiçbir şey yok.” dedi.

“Herkese üç ay öncesinden tadilat yapılacağı bildirildi”

Apart sahibinin konuşma yetkisi verdiği teknik işlerden sorumlu ve kiracılar ile birebir iletişim halinde olan Cemil Yeşilyurt ise, dedi.

“Burası turistik tesis olarak geçiyor”

Yeşilyurt, çıkış tebliğlerinin neden resmi kanallardan yapılmadığı sorusuna, “Burası turistik tesis olarak geçiyor, bu şekilde bildirim yaptık” şeklinde cevap verdi. Yeşilyurt, tüm binanın tadilat yapılması için tamamen boşalması gerektiğini belirterek, “Güneş enerjisi depolarından su sızmaya başladı, onlar yenilecek. Banyolar yenilenecek, tesisatları baştan yapacağız”

Tartışma devam ediyor

İHA’nın haberine göre, apart sahibinin apart dışına asılan bez pankart için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve bazı kiracıların aylardır kirayı ödemediği için asıl mağduriyeti kendilerinin yaşadığını söylediği de öğrenildi.

3. Sayfa

Mersin’de istismarcı antrenör için 90 yıla kadar hapis istemi

3. Sayfa

Yunanistan tarafından ölüme itilen 139 düzensiz göçmen kurtarıldı

Advertorial

Evde, ofiste, tatilde her yerde paranı ikiye katla

Kuzey Kutbu buzullarında en düşük 2. seviye ölçüldü
Bakan Ersoy: 2024 hedefimiz 60 milyon turist
Kışın hiç uğramadığı Akdeniz köyleri
Yabancıların 2020’de bir numaralı tercihi Türkiye oldu
Kapadokya’nın gözdesi Selime Katedrali’nde pandemi sessizliği
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Japonya’da deprem oldu
Sonraki Makale 3 Kasım 2022 hava durumu raporu: Bugün hava nasıl olacak?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Konut fiyatında reel düşüş serisi 19 aya yükseldi
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Ücretli çalışan sayısı sanayide azalırken inşaatta arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliği mevzuatlarında değişiklik
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İklim krizinin AB’ye faturası kabarıyor
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Evin fiyatı 2 milyar TL: Vergisi bile 26 milyonu geçiyor! Gören şaşırıyor
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Konut Fiyat Endeksi ağustosta aylık yüzde 2,5 arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 16 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Akiş GYO, 20’nci yılını özel bir sergiyle kutluyor
Emlak Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?