By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Pandemi sonrası yamaç paraşütüne ilgi arttı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Turizm > Pandemi sonrası yamaç paraşütüne ilgi arttı
Emlak Turizm

Pandemi sonrası yamaç paraşütüne ilgi arttı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 6 Temmuz 2020 15:07
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere bölgesinde, normalleşme sürecinde yamaç paraşütüne ilgi arttı. Tekirdağ Sportif Havacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy, “İnsanlar seyahat etmek istemiyorlar. Evlerine yakın durmak istiyorlar. Marmara bölgesinden çok sayıda vatandaş buraya gelip, yamaç paraşütü deneyimi yaşıyor” dedi.

Koronavirüs salgını sonrası ülke genelinde devam eden normalleşme sürecinde bazı vatandaşlar, tatil yörelerine gitmek yerine genellikle evlerine yakın bölgelerdeki turistik etkinliklere yöneldi. Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısında bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Uçmakdere köyü, bu süreçte, yamaç paraşütü yapan sporcuların adresi oldu. İstanbul’a yaklaşık 170 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye çok sayıda sporcu geliyor. Yaklaşık 950 metre yüksekliğindeki Ganos Dağı’ndan kendilerini yamaç paraşütüyle mavi ve yeşilin rüzgarına bırakanlar, 15 ile 60 dakika arasında havada kalıyor. Son yıllarda yamaç paraşütü yapanlar bölgeye hareket getirirken, Uçmakdere köyü, doğal zenginlikleriyle de ilgi çekiyor. Yamaç paraşütü sporunun artmasıyla birlikte köyde turizm de hareketlendi.

EVLERİNDEN UZAKLAŞMAK İSTEMİYORLAR, BURAYA GELİYORLAR

Tekirdağ Sportif Havacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy, özellikle koronavirüs sonrası yamaç paraşütüne olan ilginin arttığını söyledi. İç turizme katılmayacak çok sayıda kişinin bölgeye akın ettiğini söyleyen Aksoy, “Pandemi sürecinde insanlar evlere kapandı. Özellikle Marmara’da 25 milyon insan yaşıyor. Bu insanların büyük kısmı iç turizme katılmayacak. Bu nedenle bu bölgeye akın etmeye başladılar. Özellikle günübirlik insanlar çadır ve kampa çok fazla ilgi gösteriyor. Otellere fazla ilgi yok gibi. Pandemiden dolayı güney sahillerimizde iç turizmin biraz daralacağını öngörebiliyoruz. O yüzden insanlar kampa ya da karavana daha çok önem veriyorlar. Burası hem kamping hem de yamaç paraşütü için önemli bir alan. İnsanlar seyahat etmek istemiyor. Evlerine yakın durmak istiyor. Biz de buraya gelen insanları hijyen kurallarına uyarak uçuruyoruz. Şu anda talep geçen seneye oranla daha fazla. Bunun sebebi de insanlar güneye tatile gidememesi, seyahat etmek isteğinin olmaması” dedi.

TALEP ÇOK ARTTI

Uçmakdere Yamaç Kulübü Derneği Başkanı Şahin Şık ise, “Normalleşme süreci ile birlikte Uçmakdere’ye talep arttı. Biz de buradaki uçuşlarla biraz streslerini alıyoruz, rahatlatıyoruz. Uçmakdere’de yaklaşık 420 metreden yüksek tepeden uçuyoruz. İnsanlara elimizden geldiğince gökyüzünü tanıtıyoruz, aktiviteyi keyifli hale getirmeye çalışıyoruz. İlk başta insanlar biraz korku yaşıyorlar, bir tedirginlik oluyor ama gerek bizim onları telkinlerimiz gerekse ayakları yerden kesilmesi bu keyif ve eğlencenin farkına varmalarını sağlıyor” diye konuştu.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ BİZE MORAL OLDU

Almanya’dan Türkiye’ye yakınlarını ziyarete gelen ve yamaç paraşütü deneyimi yaşayan Rabia Işık ise şunları söyledi “Yurt dışından buraya ziyarete geldik. Gelmişken tatil yapalım, biraz gezelim dedik. Tekirdağlıyız ama buraya hiç gelmemiştik. Bir ilk yapalım dedik. İnternetten görüyorduk uçuşları, gelince daha da çok hoşumuza gitti. Sonra biz de uçalım, deneyelim dedik. Bildiğiniz gibi pandemi sürecinde hepimiz çok yıprandık, yorulduk. Moralimizi çok bozuktu. Bu da bize güzel bir moral oldu.”



AİLE BOYU YAMAÇ PARAŞÜTÜNE GELDİLER

Eşi, kızı ve damadıyla moral bulmak için yamaç paraşütü yapmaya gelen Sevcan Candan ise, Türkiye’nin pandemi sürecinde aldığı tedbirlerin dünyaya örnek olduğunu belirtti. Candan, “Tur yapalım dedik. Burasını duyduk, değişiklik olsun istedik. Ben biraz korkuyorum ama deneyeceğim. Türkiye’de virüsten dolayı tedbirler çok güzel” dedi.

Şunları da beğenebilirsiniz

AB, ABD’yi güvenli seyahat listesinden çıkardı
İstanbul’un plajları açılıyor
‘Akdeniz’in Sibiryası’ndaki menderesler görsel şölen sunuyor
Eyüp Sultan Camii İstanbul’un güzide ibadet adresi
Yenipazar’ın renkli merdivenleri dikkat çekiyor
ETİKETLENEN:Yamaç Paraşütü
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Haziran’da temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükseldi
Sonraki Makale İstanbul Depreminde 17 İlçe Tsunamiden Etkilenecek
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Mısır’dan mega şehir hamlesi: 27 milyar dolarlık proje başladı
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
İstanbul’da kira fiyatları Türkiye ortalamasını katladı
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Japonya’da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
Mevduat faizinde en yüksek getiri hangi bankada? 500 bin TL’nin 32 günlük kazancı netleşti
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
Albayrak Beton’dan son 17 daire için yüzde 10 indirim fırsatı
Emlak Gazetesi
20 Nisan 2026
Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık ve yıllık bazda arttı
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Merkez Bankası faiz kararı bu hafta mı? TCMB toplantısı ne zaman?
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Çok sayıda il için kuvvetli sağanak uyarısı: Yurt genelinde etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Nisan 2026
Kınık OSB’de 34 yeni fabrika üretime geçecek
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Türkiye Emlakta Yatırımcının “Güvenli” Kalesi
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • İletişim
  • Künye

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?