Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Putin duyurdu… Muğla’da gözler Rus turiste çevrildi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Turizm > Putin duyurdu… Muğla’da gözler Rus turiste çevrildi
Emlak Turizm

Putin duyurdu… Muğla’da gözler Rus turiste çevrildi

Emlak Manşet
Son güncelleme: 13 Mart 2021 13:16
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin büyük bölümünün tercih ettiği Muğla’da turizmciler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tatillerini yurt dışında geçirmek isteyenlere kısıtlama getirmeyeceği yönündeki açıklaması üzerine gözlerini Rus pazarına çevirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında Muğla’ya gelen misafirler için her türlü detay düşünülüyor.

Sağlığın ön planda tutulduğu tesislerde salgına karşı alınan tedbirlerden taviz verilmiyor. Bölgedeki otel ve mavi bayraklı plajlara gelen ziyaretçilerin, deniz ve havuza girme, güneşlenme alanlarında sosyal mesafe kuralı kapsamında hareket etmeleri sağlanıyor.

Birçok turistin tatil için tercih ettiği kente gelenler arasında İngilizler yine ilk sırada yer alırken Rusya Devlet Başkanı Putin’in seyahat serbestliğine ilişkin açıklamasının ardından Muğla’da da turizmciler bu ülkeden gelecek turistler için çalışma yürütmeye başladı.

“RUSYA EN ÖNEMLİ PAZAR”

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine, Türkiye’nin birinci pazarının Rusya, ikincisinin İngiltere ve üçüncüsünün Ukrayna olduğunu söyledi.

Güney Ege’nin bu yıl en fazla Rus turist beklediğini belirten Bülbüloğlu, “Geçen yıl da en çok Rus turist ağırladık. Salgından önce de en çok Rus turist geliyordu. Rusya’dan yapılan açıklama çok yerinde ve beklediğimiz bir şey. Rusya’yı ana kaynak pazar olarak görüyoruz. Bu sene de 40’tan fazla şehirden Rus turist bekliyoruz. Şu an bile Rus turist sayımız çok iyi. Çok olumlu ve güzel bir gelişme. Nisan sonu itibarıyla Rus misafirlere kapılarımızı açmış durumda olacağız.” ifadelerini kullandı.
Salgının başladığı yıl içinde güvenli turizmi örnek şekilde yaptıklarını vurgulayan Bülbüloğlu, geçen yıla göre avantajlı olduklarını, bu sene de güvenli turizmle daha iyi bir sezon amaçladıklarını dile getirdi.

“PUTİN’İN AÇIKLAMASI BÖLGEYİ HAREKETLENDİRECEK”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de Rusya’dan gelen açıklamaların artışta olan Rus turist sayısını daha da arttıracağına işaret etti.

Tatil kısıtlaması olmamasının Marmaris ve Türkiye turizmine olumlu yansıyacağını belirten Esin, şöyle konuştu:
“Geçen yıl salgın döneminde ülkeler kendi ekonomi ve turizmlerini düzeltmek için kendi ülkelerinde tatil öneriyorlardı. Rusya’nın böyle bir karar alması bizim için iyi bir haber. Turizme olumlu yönde yansıyacaktır. Marmaris için İngiltere’den sonra en önemli pazar Rusya. Geçen yıl Rusya’dan ciddi bir turist geldi. Bu yıl 18 Nisan’da Rusya’dan Dalaman’a ilk uçak inecek. Yoğun bir Rus turist potansiyeli olacağını bekliyoruz. Rus turistlerin gelişiyle ilgili bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.”

HAREKETLİLİĞİN NİSAN AYINDA BAŞLAMASI BEKLENİYOR

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz da nisan ayından itibaren İngiltere ve Rusya’dan Muğla’ya büyük bir hareketliliğin yaşanmasını beklediklerini söyledi. Geçen yıl salgın nedeniyle ağustos ayında misafir almaya başladıkları Rusya’dan yaklaşık 165 bin yolcunun Dalaman Havalimanı’na iniş yaptığını dile getiren Ayaz, 2019 yılında bu sayının 749 bin olduğunu ifade etti.

Olumlu açıklamalar sonrasında Rusya’dan gelecek turist sayılarında 2019 yılı rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini belirten Ayaz, “Bugün yapılan planlamalara baktığımızda uçuşların nisan ayı sonu itibarıyla başlamasını ve haziran ayı ile de artarak devam etmesini bekliyoruz. Rus turistlerin de Muğla ve ilçelerine gelmek için yoğunluk oluşturmasını bekliyoruz.” dedi. Tuğrul, yeni dönemde de tedbirlerin ön planda olacağını vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda rakiplerine göre bir adım önde olduğunu kaydetti.

Dalyan Otelciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur da Rus turistlerin salgın döneminde de Dalyan’ı tercih ederek daha çok villalarda kaldıklarını söyledi. Bu yıl için de özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamasının ardından bireysel rezervasyonların gelmeye başladığını bildiren Yağmur, sürecin bölgede iyi gitmesiyle talebin daha da artacağına inandıklarını dile getirdi.

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları için Bigpara

Antalya’nın tarih kokan ‘düğmeli evleri’
Sultangazi’deki tarihi kilise harabeye döndü
DoubleTree by Hilton Bodrum Işıl Club Resort’te çocuklar tatilde hem eğlenecek hem öğrenecek
Mardin’de hafta sonu yoğunluğu
Mövenpick Living Çamlıvadi kapılarını açtı
ETİKETLENEN:PazarSalgınGelenBaşkanıRusya
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Cumartesi hava nasıl olacak? Meteoroloji’den tarih verip uyardı: Kar çok kuvvetli geliyor
Sonraki Makale İstanbul’a 2.6 milyarlık projeyle giriş yapacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Emlak Konut, Gayrimenkul Sertifikası İşlem Kodunu “DMLKT” Olarak Duyurdu!
Emlak Haberleri
30 Temmuz 2025
Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar düşüşe geçiyor, yağışlar ve serinleme kapıda!
Emlak Gazetesi
30 Temmuz 2025
Rusya’da 8,8 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi: İlk dalgalar kıyıya vurdu
Emlak Dünyası
30 Temmuz 2025
Fiji’de 5,8 ve 6,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi
Emlak Gazetesi
30 Temmuz 2025
Konya’da deprem: Bakan Yerlikaya’dan açıklama geldi
Sektörden
30 Temmuz 2025
Tarihte yaşanmış en büyük orman yangını: Türkiye’nin dörtte biri kadar alan kül oldu!
Emlak Gazetesi
30 Temmuz 2025
Fukuşima Nükleer Santrali tahliye edildi
Sektörden
30 Temmuz 2025
Konya güne 4.3 büyüklüğünde depreme uyandı!
Sektörden
30 Temmuz 2025
Rusya’daki deprem bir kasabayı sular altında bıraktı!
Emlak Gazetesi
30 Temmuz 2025
Gayrimenkul sertifikasında marj indirildi
Ekonomi Haberleri
30 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?