Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye, enerji verimli konutlara yatırım yapıyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Türkiye, enerji verimli konutlara yatırım yapıyor
Ekonomi Haberleri

Türkiye, enerji verimli konutlara yatırım yapıyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 26 Kasım 2019 15:17
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

EBRD-, AB- ve CIF- tarafından fonlanan 350 milyon USD’lik kredi programı ulaştığı sonuçları açıkladı:

  • 50,000’den fazla aile EBRD tarafından yürütülen TuREEFF programından yararlandı
  • 2,800 kişi, yerel bankalar aracılığı ile bireysel krediler ve konut kredileri yoluyla çevre dostu konutlara yatırım yaptı
  • TuREEFF projeleri, 330,000 ağaca eşdeğer karbon miktarı kadar salımın engellenmesine destek oldu

50,000 aile, EBRD, Avrupa Birliği (AB), İklim Yatırım Fonları (CIF) altındaki Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından geliştirilen kredi programı sayesinde, çevre dostu konutlara yatırım yaptı.

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF), bireyler, inşaat şirketleri ve enerji tasarruflu ekipman bayilerine kullandırılmak üzere, Garanti BBVA, Şekerbank, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’na,350 milyon USD’ye kadar fon sağladı.

2800 kişi çevre dostu konutlar satın almak veya mevcut konutlarını enerji tasarruflu teknolojilerle donatmak içinTuREEFF konut kredileri veya tüketici kredileri kullandılar.

50,000’i aşkın aile TuREEFF tarafından finansman desteği sağlanan uzman bayilerden satın aldıkları enerji verimli ısıtma veya soğutma sistemleri, pencereler veya beyaz eşyalar ile evlerini yenilediler. Ek olarak, program çevre dostu yeni konut projelerinden, eski binaların enerji verimliliğini arttırmaya ve bayilere kaynak sağlayan satıcı kredilerine kadar değişen çeşitlilikte 430 projeyi finanse etti.

Programın başladığı 2015 yılında bu yana TuREEFF yatırımları 29.3 GWh/yıl enerji tasarrufu ve 7,390 ton CO2’ye, veya 330,000 ağaca eşdeğer karbon miktarı kadar salımın engellenmesine destek oldu.

Türkiye’de bina sektörünün nihai enerji tüketimindeki payı sanayiyi aşmakta ve konut nitelikli binalar da tüm bina sektörünün %50 elektrik tüketimini gerçekleştirmektedir.

TuREEFF sonuçlarının vurgulandığı forumda konuşan EBRD Türkiye Ülke Başkanı Arvid Tuerkner, “İklim değişiyor ve bununla birlikte bizim hayatlarımız da. Hepimiz, eko- tüketici olmalıyız ve tabii ki buna başlamak için en iyi yer evlerimiz. AB ve CTF fonu katkılarıyla EBRD tarafından geliştirilen TuREEFF, bu değişimi gerçekleştirmek için gerekli kaynağı Türk hanehalkının kullanımına sunmuştur EBRD’nin bu finansman programına öncülük etmekte oynadığı rolden gurur duyuyor ve beraberce eriştiğimiz bu sonuçlara katkısı olan herkesi kutluyorum.”

Etkinlikte, sera gazı emisyonunun azaltılmasına ve yeşil ekonomiye geçişe katkıları nedeniyle yedi projenin ödüllendirildiği bir tören de yer aldı.

İstanbul merkezli inşaat firmaları Zafer Hakan Yapı İnşaat ve Hun Perakende İnşaat, çevre dostu konut kompleksi Tema İstanbul, Eskişehir merkezli beyaz eşya bayii Eldem A.Ş., Antalya merkezli soğutma sistemleri satıcısı Modern Klima, İstanbul merkezli ısıtma sistemi satıcısı Elvan İnşaat ve Ankara merkezli pencere bayii Neyka Nakliyat firmaları, ödüle layık görüldüler.

TuREEFF’in takip ettiği Yeşil Ekonomi Finansman Programı (GEFF) modeli, bugüne dek 26 ülkedeki 140’tan fazla yerel finansal kurum aracılığıyla 130,000 müşteriye yönelik yaklaşık 4.2 milyar EUR EBRD finansmanı sağlamıştır.. Bu projeler, CO2 salımında yıllık 7 milyon tondan fazla azalış gerçekleştirmiştir.

EBRD ve CIF, iklim değişikliği ile mücadele, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine yönelik yatırımlarda on yıldır birlikte çalışmaktadırlar. CIF, 2009-2019 arasında, 90’dan fazla EBRD projesini, teknik işbirliğine yönelik yaklaşık 450 milyon USD tutarında ayrıcalıklı krediler veya hibeler ile desteklemiştir. 2008’de kurulan CIF, Temiz Teknoloji Fonu (CTF) ile birlikte Stratejik İklim Fonları’nı (SCF) da kapsamaktadır.

EBRD, Türkiye’de lider bir kurumsal yatırımcı olup, 2009’dan beri 300 projeye 11.5 milyar EUR’dan fazla finansman sağlamıştır. Türkiye’deki EBRD yatırımlarının büyük çoğunluğu, özel sektöre yöneliktir. Banka’ya ait projelerin yarısından fazlası, kaynakların sürdürülebilir kullanımını desteklemektedir.

Konut fiyatlarına yüzde 50 zam hazırlığı
Resmi Gazete’de bugün (06.04.2022)
Çok tehlikeli işyerlerinde prim teşviki
Vakıfbank’tan 40 milyar TL’lik yeni kredi paketi
Tamer Özyurt, Elinde Parası Olanlar Fırsatı Yakalayacak
ETİKETLENEN:ABCIFTuREEFFEBRDEBRD TürkiyeAvrupa Birliği
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Yüksek Hızlı Tren Ankara-İstanbul arası seyahat süresi kısalıyor
Sonraki Makale Merkez Ankara’dan Ankaragücü’ne Sponsorluk Desteği
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?