By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye İMSAD, Bileşik Endeksi Ağustos 2019 sonuçları açıklandı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Türkiye İMSAD, Bileşik Endeksi Ağustos 2019 sonuçları açıklandı
Emlak Haberleri

Türkiye İMSAD, Bileşik Endeksi Ağustos 2019 sonuçları açıklandı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 19 Eylül 2019 10:19
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Ağustos ayında da Haziran ayında olduğu gibi çalışma gün sayısının azalması sebebiyle yeniden geriledi. Bileşik Endeks’i etkileyen ekonomik, dış politik ve jeopolitik risklerin önemli ölçüde azalmasına karşın inşaat sektöründe yaşanan sorunların Bileşik Endeks üzerindeki etkileri de daha açık ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Ağustos 2019 sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks’te şu bilgiler yer aldı: Ağustos ayında da, Haziran ayında olduğu gibi çalışma gün sayısının azalması sebebiyle faaliyetlerde yaşanan düşüş Bileşik Endeks’e olumsuz yansıdı. Güven ve beklentilerdeki zayıflamanın sürmesi de Ağustos ayı Bileşik Endeksi’nde düşüşe yol açtı. Ağustos ayında 1,08 puan düşen Bileşik Endeks dip seviyelerde kalmaya devam etti.

Faaliyetler çalışma gün sayısının azalması düştü

Ağustos ayında çalışma gün sayısının azalması ve geleneksel tatiller, inşaat malzemeleri sanayi faaliyetlerinde düşüşe neden oldu. Temmuz ayında faaliyetlerde genele yayılan dengeli toparlanma sonrası Ağustos ayında faaliyetlerin hızı yeniden kesildi. Faaliyet Endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre 2,2 puan düşerken yurtiçi satışlar önemli ölçüde geriledi. İhracat artışı Ağustos ayında sürdü ancak yavaşladı. Üretimde de yeniden gerileme yaşandı. Cirolar Ağustos ayında iç satışlardaki düşüşe bağlı olarak önemli ölçüde geriledi. Yurtdışı satış fiyatlarında da sınırlı bir gerileme yaşanırken, tahsilat hızı düştü. İnşaat malzemeleri sanayi faaliyetlerinde dalgalanma devam ediyor. Haziran ayında gerileme ve Temmuz ayındaki toparlanma sonrası Ağustos ayında yeniden düşüş yaşandı. Geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 16,5 geride kalan faaliyetlerde kalıcı toparlanma için zamana ihtiyaç olduğu görüldü.

Faaliyetlerdeki düşüş Güven Endeksi’nde gerilemeye yol açtı

Güven Endeksi’nde Ağustos ayında yeniden sınırlı bir gerileme yaşandı. Temmuz ayındaki durağanlaşma sonrası toparlanmaya dönük bir gelişme olmadı. Ağustos ayında faaliyetlerdeki düşüş güvendeki toparlanma beklentisini öteledi. Güven seviyesi Ağustos ayında bir önceki aya göre 0,5 puan düştü. Güven Endeksi’nde son üç aydır kararsızlık ve dalgalanma yaşanıyor. Toparlanmaya geçiş için gerekli koşullar halen oluşmadı. Türkiye ekonomisine ilişkin güven dip seviyesinde kalmaya devam ediyor. Yurtiçi pazarlarda güven yeniden sınırlı ölçüde geriledi. İhracat pazarlarında güven ise Ağustos ayında da artışını sürdürdü. Güven Endeksi, daha önce olumsuz etkiler yaratan ekonomik, dış politik ve jeopolitik risklerin azalmasına rağmen henüz toparlanma sürecine giremedi. İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar ve bunun yarattığı küçülmeden olumsuz etkilenmeye devam eden Güven Endeksi’nde artışın, inşaat sektöründe yaşanan sorunların kalıcı çözümüyle mümkün olduğu anlaşıldı.

İnşaat sektöründeki sorunlar beklentileri olumsuz etkiledi

Beklenti Endeksi Ağustos ayında sınırlı ölçüde gerilemeye devam etti. Beklentilerde toparlanma süreci henüz başlamadı. Faaliyetlerdeki gerileme de beklentileri olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar ve iç talepteki bozulma, beklentileri olumsuz etkilemeye devam etti. Beklenti Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre 0,8 puan düştü, geçen yılın Ağustos ayı beklentilerinin 17,2 puan altına indi. İnşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisine ilişkin beklentiler geriledi. Önümüzdeki üç aya ilişkin alınan yurtiçi siparişlerde sınırlı bir düşüş yaşandı. Önümüzdeki üç aya ilişkin alınan ihracat siparişleri ise Ağustos ayında artışını sürdürdü. Önümüzdeki üç ayın üretim beklentisi de gerileme gösterdi. Sektörde, özellikle yurtiçi siparişlerdeki gerileme ile üretimde düşüş bekliyor. Beklentileri olumsuz etkileyen ekonomik, siyasi ve dış politik riskler önemli ölçüde azaldı. Ancak bu kez inşaat sektöründeki sorunlar ve küçülmenin beklentiler üzerindeki olumsuz etkileri yaşanmaya başlandı. Beklentilerde iyileşmenin ancak inşaat sektöründeki sorunların çözümü ile başlaması bekleniyor.

Sika Yapı Kimyasalları, Deprem Konusunda Bilinçlendirmeye Devam Ediyor
Kira sözleşmelerinde yeni dönem
İzmir Depremleri Gözleri Bu Bölgeye Yeniden Çevirdi
Ertürk Apartman Sakinleri Arda Turan’a Dava Açtı
Koranavirüs konutta trendleri değiştirdi
ETİKETLENEN:Türkiye İMSAD
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Konut kredi faizlerindeki indirim meyvelerini verdi
Sonraki Makale Konut Kredisi Kredili konut satışları inşaat sektörünü sevindirdi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İzmir’in Merkezinde İnşası Devam Eden Ege Yapı Alsancak’ta Binalar Yükselmeye Başladı
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Nurol GYO, KAGİDER’in FEM Sertifikası’nı Almaya Hak Kazandı
Sektörden
31 Ekim 2025
Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Uzun vadede arsa mı ev mi daha avantajlı? 10 soru 10 cevap
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Uzmanı Gebze’deki bina çökmesini değerlendirdi!
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Next Level Kemer’de Göktürk’te hayatı tasarlandı. Bir yıl sonra teslimata özel fiyatlar
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Bilim insanlarından kritik uyarı: Bütün göller küçülme trendinde
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Balıkesir’de 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
31 Ekim 2025
“Faiz indirimi ile piyasada hareketlilik başladı”
Emlak Dünyası
31 Ekim 2025
“İstanbul hattı turizm köprüsünü genişletecek”
Sektörden
31 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?