Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 1400 kişiye mezar olmuştu… Ebrar Sitesi kurucusu: ‘Suçumun ne olduğunu anlamıyorum’
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > 1400 kişiye mezar olmuştu… Ebrar Sitesi kurucusu: ‘Suçumun ne olduğunu anlamıyorum’
Sektörden

1400 kişiye mezar olmuştu… Ebrar Sitesi kurucusu: ‘Suçumun ne olduğunu anlamıyorum’

Emlak Manşet
Son güncelleme: 8 Mart 2024 15:44
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde, en çok can kaybının olduğu noktalardan biri olan Ebrar Sitesi’nin A bloğunun yıkılmasına ilişkin davada ilk duruşma görüldü.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka dosyadan tutuklu sanıklar Tevfik Tepebaşı, Ahmet Doğan ile Atilla Öz bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Firari sanık Mustafa Timurbanga ile tutuksuz sanıklar M.A.Ö. ve M.T. ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Tevfik Tepebaşı savunmasında, Ebrar Sitesi A Blok’un Lalezar Konut Yapı Kooperatifi tarafından yapıldığını belirterek, “Bu kooperatifin bağımsız bölüm sayısınca üyesi vardı. Bu inşaat kooperatif tarafından yaptırıldı. Müteahhit ile ilgisi yoktur ve bende bu kooperatifin normal bir üyesiyim, bundan dolayı benim için asli kusurlu denmesi mümkün değil” dedi.

“SUÇUMUN NE OLDUĞUNU ANLAMIYORUM”

Eskiden bu yana kooperatifçi olduğunu ve A Blok ile alakası olmadığını savunan Tepebaşı, şöyle konuştu:

“Ben o dönemde Başak Yapı Kooperatifi’nin yöneticisiydim. Lalezar Konut Yapı Kooperatifi’nin yöneticileri benim yakınımdır. İsraf olmasın diye kooperatifler olarak ortak bir ofis kullanıyorduk. İddianamede müşteki ifadelerine ve kişi beyanlarına bakarak müteahhit olduğum ve asli kusurlu olduğum belirtilmekte. Fakat benim kooperatife sadece üye olduğum, inşaat ruhsatında, sigortada, ticaret ve sanayi odasında ve diğer resmi evraklarda açık olarak dururken kooperatifçe yapıldığı belliyken, yasal delillere bakılmadan bana asli kusurlu denilmektedir. Bu deprem asrın depremi olarak kayıtlara geçti. Bu şiddette ve arka arkaya olan bir deprem tarihte görülmemiştir. Deprem uzmanları bu deprem için ‘Hiroşima’ya atılan atom bombasının 5 katı’ diyor. Ben 38 yılımı okullarda doğruyu yanlışı öğretmekle geçirdim. Şu anda kendi suçumun ne olduğunu anlamıyorum. 80 günü aşkın bir süredir cezaevindeyim ve sağlığımı kaybettim. Beraatımı istiyorum.”

Sanık Atilla Öz de hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek Lalezar Konut Yapı Kooperatifi’nin kurucusu olmadığını, kendisinden önce 4-5 defa yönetim kurulunun değiştiğini ve 1995 yılında yönetim kuruluna seçildiğini dile getirdi.

Depremde yıkılan Ebrar Sitesi A Blok için Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun eksik ve hatalı olduğunu savunan Öz, “Çok büyük bir deprem yaşadık. Arka arkaya olan bu depremler bilim adamlarını dahi şaşırtmıştır. Yıkıcı depremler 100 saniye kadar sürmüştür” ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Doğan ise kendisinin de depremzede olduğunu, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yakınlarını kaybettiğini söyledi.

Ebrar Sitesi A Blok’un inşaatına başlandığı 1995 tarihinde Siirt’te öğretmen olarak görev yaptığını ifade eden Doğan, “1999 yılının sonuna kadar Kahramanmaraş’a hiç gelmedim. Benim bu bina ile ilgim ve alakam yoktur” dedi.

Tanık olarak dinlenen Tevfik Tepebaşı’nın kardeşi Ahmet Tepebaşı da ağabeyinin mesleğinin öğretmen olduğunu ve kooperatif yönetiminde olduğunu bildiğini ifade etti.

Tepebaşı, “Ebrar M blokta ev aldım ve sık sık bu kooperatif ofisine gidiyordum. Üyelerin para yatırdığına bizzat şahit oldum. A Blok kooperatif tarafında yapıldı. Fiilen kardeşimin bu işi yaptığını bilmiyorum” diye konuştu.

“SİTE YAPILMADAN ÖNCE ARAZİ PATLICAN, PAMUK VE MARUL TARLASI OLARAK KULLANILIYORDU”

Mahkemeye müşteki olarak katılan İsmail Korkmaz da yapım aşamasına şahit olduğu Ebrar Sitesi A Blok’ta anne ve babasının hayatını kaybettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Binaların temelleri su alıyordu ve bir ay kimse müdahale etmiyordu. Ebrar Sitesi A Blok’a ilk taşınanlardanız. Site yapılmadan önce arazi patlıcan, pamuk ve marul tarlası olarak kullanılıyordu. Sanıklar ‘binayı biz yapmadık’ diyor ama benim gördüğüm Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz ve Mustafa Timurbanga’dır. İnşaatlarla ilgili bu isimlerle muhatap oluyorduk. Sonradan da Ahmet Doğan bunların arasına katıldı.”

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Haziran’a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis talep ediliyor.

 

İstanbul’da trafik yoğunluğu neden azaldı?
Kaleseramik, Seramik Sektörünün Zirvesinde
Ayasofya Camii ile ilgili bilenmesi gerekenler
“Havai fişek fabrikasına ilk ben girdim” diyen kişi korku dolu anları anlattı
TCDD işçi alımı başladı mı?
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Keşfedilen en ağır kara delik ikilisinin ağırlığı ölçüldü
Sonraki Makale Uzaya gönderilen Galaxy S24 Ultra fotoğraflar çekti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?