By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 23 yılda 1 milyon 740 bin konut
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > 23 yılda 1 milyon 740 bin konut
Ekonomi Haberleri

23 yılda 1 milyon 740 bin konut

Emlak Manşet
Son güncelleme: 27 Ekim 2025 11:45
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen Yüzyılın Konut Projesi Programı’nı açıklayarak 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konuta ilişkin şartları duyurdu. TOKİ, Erdoğan’ın iktidarda olduğu dönemde 1 milyon 740 bin konutun inşasını tamamladı. Teslimatına Mart 2027’de başlanacak 500 bin konutun da eklenmesiyle bu sayı 2 milyon 240 bini aşacak.

Yüzyılın Konut Projesi programını “Türkiye’nin en büyük sosyal devlet projelerinden birini daha hayata geçirmeye başlayacak ve hep beraber ‘Ev sahibi Türkiye” diyeceğiz’” diyerek açıklayan Erdoğan, bugüne kadar TOKİ eliyle dar gelirli 5 milyon vatandaşı, camileriyle parklarıyla yürüyüş yollarıyla modern, sağlam ve çevre dostu yaşam alanlarına kavuşturduklarına dikkat çekmişti. 1984 yılında kurulan TOKİ, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar sadece 43 bin konut inşa etmişti.

58. Hükümet döneminde, Türkiye’deki konut ihtiyacına çözüm üretmek için oluşturulan Acil Eylem Planı ile Ocak 2003’ten itibaren toplu konut ve kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verildi. Bu sürece öncülük etme görevi verilen TOKİ’nin kurumsal yapısı geliştirilerek yetkileri genişletildi. Erdoğan’ın döneminde toplam 23 yılda, aralarında “50 Bin Sosyal Konut, 100 Bin Sosyal Konut, 250 Bin Sosyal Konut Projesi/ İlk Evim, İlk Evim Arsa/ İlk Evim İş Yeri” projelerinin de olduğu kampanyalarla Türkiye genelinde 1 milyon 740 bin sosyal konut inşa edildi. 280 bin sosyal konutun inşası ise devam ediyor.

Deprem bölgesi

Bunun yanı sıra 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra başlatılan çalışma kapsamında TOKİ eliyle 453 bin konutun inşa süreci başlatıldı. 304 bin deprem konutu teslim edilirken, inşası süren diğer konutların da yıl sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. Ayrıca 2003 Bingöl depremi sonrası 2 bin 857, 2011 Van depremi sonrası 17 bin 222, 2020 Elazığı depremi sonrası 24 bin 878 ve 2020 İzmir depremi sonrası 5 bin 61 konut inşa edilerek afetzedelere teslim edildi. 

Başvuru için ilk tarih: 10 Kasım

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut adımı Yüzyılın Konut Projesi ile, 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek. Bu kapsamda İstanbul’da 100 bin, Ankara’da 30 bin 780, İzmir’de 21 bin 520, Gaziantep’te 13 bin 940, Konya’da 13 bin 670, Şanlıurfa’da 13 bin 190, Diyarbakır’da 12 bin 170 konut yapılacak. Aynı proje kapsamında İstanbul’da TOKİ eliyle ilk kez “kiralık sosyal konut” uygulaması da hayata geçirilecek. Sosyal konutlar yüzde 10 peşinat, 240 aya varan vade imkanlarıyla satışa sunulacak. 80, 65 ve 55 metrekare büyüklüğündeki 2+1 ve 1+1 konutlar için, 18 yaşını doldurmuş, en az 10 yıldır TC vatandaşı olanlar başvuru yapabilecek. Başvuru sahiplerinin eşi ve çocukları dahil üzerinde tapu bulunmayacak. Hane halkı aylık net geliri İstanbul için en fazla 145 bin, diğer iller için en fazla 127 bin lira olacak. Başvurular Ziraat, Halkbank ve Emlak Katılım Bankaları üzerinden ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak. Başvurular 10 Kasım-19 Aralık 2025 tarihleri arasında toplanacak. Hak sahibi belirleme kuralarının çekimi 29 Aralık 2025-27 Şubat 2026 arasında yapılacak. Konutlar Mart 2027 itibarıyla teslim edilmeye başlanacak.

Milliyet

Yüzbin Kişiye İstihdam Müjdesi!
Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 449 milyon dolarlık afet finansmanı
60 Bin Kişiye ekmek Kapısı Olacak!
Resmi Gazete’de yayımlandı: İcradan satışlarda yeni dönem
2024’teki turist sayısı 49 milyonu aştı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Sektörel güven endeksleri açıklandı
Sonraki Makale Ege Denizi’nde korkutan deprem!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konut satışları 2026’ın ilk ayında düştü
Emlak Dünyası
20 Şubat 2026
AFAD duyurdu: Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Meteoroloji uyardı: Batı’da sağanak ve kuvvetli rüzgar etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konutta ve kirada reel düşüş sürüyor! İstanbul ve Ankara ayrıştı, İzmir geriledi
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Bakan Kurum’dan ünlülere ‘Bu Başarı Türkiye’nin’ teşekkürü
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Bill Gates göl manzaralı evini 1 haftada sattı
Emlak Haberleri
20 Şubat 2026
Gözde turizm kentinde saat 20.00’den sonra alkol satışı yasaklanıyor
Emlak Turizm
20 Şubat 2026
133 mağaza kapatan lüks marka devi 100 taneyi daha gözden çıkardı
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Yüzde 67’nin Üzerinde Artış Konutta Erişilebilirlik İçin Yeni Adımlar
Emlak Haberleri
19 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?