By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ulaşım Haberleri > 3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!
Ulaşım Haberleri

3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!

Emlak Manşet
Son güncelleme: 5 Nisan 2019 16:48
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Armut’un her yıl düzenli olarak yayınladığı, iki markası Armut.com ve RahatTasin.com üzerinden aldığı taşınma taleplerine dair verileri içeren Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Yıl boyunca gelen taleplere göre, Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre %33 arttı. İstanbul’da 3. havalimanına yakın Göktürk, Mithatpaşa ve Mimar Sinan mahallelerine taşınma talepleri, geçen yıla göre %100’den fazla arttı. Yeşilköy, Şirinevler ve Siyavuşpaşa gibi mahallelerden farklı ilçelere taşınma taleplerinde de önceki yıla oranla artış görüldü.

Armut’un her yıl düzenli olarak yayınladığı, iki markası Armut.com ve RahatTasin.com üzerinden aldığı taşınma taleplerine dair verileri içeren Türkiye Taşınma Dosyasına göre Türkiye’deki taşınma talepleri geçtiğimiz döneme göre %33 arttı. Veriler 3. havalanı bölgesindeki hareketliliği gözler önüne seriyor. İstanbul Havalimanı’nın yer alacağı Arnavutköy ve çevre ilçeleri incelendiğinde; Eyüp’te Göktürk, Mithatpaşa ve Mimar Sinan mahallelerine, geçen yıla kıyasla yüzde yüzden fazla taşınma gerçekleşti.

Yeşilköy’den taşınmalar artıyor; 3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!

Türkiye Taşınma Dosyası verilerine göre, Arnavutköy’de Bolluca ve Boğazköy İstiklal mahalleleri; Sarıyer’de Zekeriyaköy mahallesi; Başakşehir’deyse yeni havalimanına yakın Kayabaşı mahallesi en çok taşınılan mahalleler oldu. Havayolu çalışanlarının yoğunlukla yaşadığı Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerindeyse özellikle havalimanına yakın olan Yeşilköy, Şirinevler, Siyavuspaşa gibi mahallelerden başka ilçelere taşınma talepleri, geçtiğimiz yıla göre %94 artış gösterdi.

İstanbul’u terk ediyoruz…

Bir ayağı İstanbul olan taşınma taleplerine bakıldığında, İstanbul’un totalde diğer şehirlere göç verdiği görülüyor. İstanbul’dan gidenlerin talep sayıları, gelenlerden 8.705 daha fazla.İstanbul’dan sahil kentlerine taşınmalar geçen döneme göre yüzde 23 arttı. Rahat Taşın verilerine göre İstanbullular en çok İzmir, Muğla, Antalya gibi sahil kentlerine taşınıyor.

İstanbul’da taşınma hareketliliği en fazla olan semtler geçen sene olduğu gibi bu sene de Kadıköy, Başakşehir ve Beylikdüzü oldu. En fazla taşınılan semt ise popülerliğini koruyan Kadıköy oldu. Kadıköy’ün taşınma hareketliliği en yoğun mahalleleri yine eski mahalleler oldu: Göztepe, Bostancı, Acıbadem. İstanbul’dan diğer illere olan göç devam etti ancak oranı aynı kaldı. İstanbul dışına en çok tercih edilen illerde ilk 3’te Muğla ile Antalya yer değiştirdi.

İstanbullular lüksü tercih ediyor!

Verilerine bakıldığında en çok taşınılan semtin Kadıköy olması sürpriz değil. İstanbul’da son bir yılda çok katlı yeni sitelerin olduğu bölgelerde taşınma hareketliliği artmış görülüyor. Mahalle bazlı bakıldığında, bu artışın en çok yaşandığı yer Fikirtepe… Fikirtepe’deki yükselen yeni konutlar bu semte olan ilginin de artmasına sebep olmuş gibi duruyor.

Taşınma maliyetleri yükselmeye devam ediyor

Armut ve Rahat Taşın’ın verilerine göre şehir içi taşınmaların fiyatları yüzde 9 yükselme gösterdi. 5+1’den büyük evlerin ortalama taşınma fiyatları en çok artışı gösterirken; parça eşya taşınmaların ortalama fiyatları düşüşte.

Rahat Taşın, anında fiyat hesaplayan algoritması, online rezervasyon kolaylığı ve kredi kartıyla ödeme imkanıyla nakliye sektöründe daha önce görülmemiş, yeni nesil bir deneyim sunarken kurulduğu günden beri her ay ortalama yüzde 22 oranında büyümeye devam ediyor. Evden eve nakliye firması bulmanın oldukça zorlaştığı yaz aylarında haftanın 7 günü kestinsiz hizmet vermeye devam eden Rahat Taşın, ertesi güne rezervasyon olanağıyla yeni ev sahiplerine kolaylık sunuyor.

2001’de kurulan AtlasJet resmen iflas etti!
İBB önünde ulaşım zammı protestosu
Trabzon Havalimanı 08.00 ile 18.00 saatleri uçuşa kapatılacak
Karaismailoğlu: Marmaray’dan ilk yurt içi yük treni yarın gece geçecek
THY’den iç hat uçuşlarında ‘aile’ kampanyası
ETİKETLENEN:Armut3. havalimanı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale 12 milyon yabancı müşteri Türkiye’deki satılık konutları inceleyecek
Sonraki Makale Nef, 50 milyon TL’lik tahvil ödemesi gerçekleştirdi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Ekim yağışları İstanbul’a yetmedi: Barajlardaki su seviyesi düştü
Emlak Gazetesi
1 Aralık 2025
Kuvvetli yağış ve kar geliyor: Sıcaklıklar 4 derece düşecek
Emlak Gazetesi
1 Aralık 2025
Bakan Kurum: Doğuş Sitesi sakinleri artık korkuyla uyumayacak
Emlak Gazetesi
1 Aralık 2025
Kütahya’daki deprem sonrası Naci Görür’den uyarı! ‘Kabuk inceliyor, magma yükseliyor’
Emlak Gazetesi
1 Aralık 2025
Restoran ve kafelere yeni düzenleme: Masa ve servis ücreti yasaklanıyor!
Emlak Gazetesi
1 Aralık 2025
Tapu sahipleri dikkat: Emlak vergisi ödemesini bugün yapmayan gecikme zammı ödeyecek!
Ekonomi Haberleri
1 Aralık 2025
İSKİ açıkladı: 1 Aralık İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Dünyası
1 Aralık 2025
1 Aralık 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Emlak Dünyası
1 Aralık 2025
Makyol İnşaat’ın mühendislik başarısı
Emlak Haberleri
28 Kasım 2025
500 bin sosyal konut projesine 17 günde 5,3 milyon başvuru
Emlak Turizm
28 Kasım 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?