Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Turistik Doğu Ekspresi sefere başladı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Dünyası > Turistik Doğu Ekspresi sefere başladı
Emlak Dünyası

Turistik Doğu Ekspresi sefere başladı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 25 Aralık 2024 10:54
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Ekspresi‘ne ilave olarak Turistik Doğu Ekspresi‘ni sefere koyduklarını belirterek, “Ekspresin bugün başlayan yeni sezonunda 60 sefer gerçekleştireceğiz, yaklaşık 10 bin 500 seyahat tutkununa hizmet vereceğiz.” dedi.
Uraloğlu, Tarihi Ankara Garı’nda düzenlenen “2024-2025 Sezonu Turistik Doğu Ekspresi Treni Uğurlama Töreni”nde yaptığı konuşmada, ilk seferine 1949’da başlayan Doğu Ekspresi’nin hizmet verdiği her dönemde Türk kültür mirasının izinde olduğunu söyledi.

75 YILDIR DEVAM EDEN YOLCULUK

Turistik Doğu Ekspresi’nin sadece bir tren yolculuğu olmadığına işaret eden Uraloğlu, “Ekspresimiz aynı zamanda Anadolu’nun kadim kültürünü, doğal güzelliklerini ve zengin tarihini keşfetmek isteyenler için eşsiz bir deneyim sunan zaman yolculuğudur. Doğu Ekspresi, Ankara-Kars hattında 75 yıldır 1360 kilometrelik parkurunu ortalama 26 saatte tamamlıyor.” diye konuştu.

Uraloğlu, dünyanın en güzel tren rotalarından biri olarak büyük ilgi gören Doğu Ekspresi’ne ilave olarak 29 Mayıs 2019’da yeni bir anlayışla Turistik Doğu Ekspresi’ni sefere koyduklarını anımsatarak, ekspresin, konforlu bir şekilde Türkiye’nin zengin kültürünü, doğal güzelliklerini ve tarihi mirasını dünyaya tanıtmanın en özel araçlarından biri olarak yol aldığını anlattı.

BÜYÜK İLGİ ÇEKİYOR

Tren seferinin, özellikle gençler, doğa tutkunları, fotoğraf çekmek isteyen gruplar başta olmak üzere her yaştan yolcuya yüksek kalitede, farklı bir tatil seçeneği sağladığına dikkati çeken Uraloğlu, “2019’da ilk sefere konulduğundan bugüne kadar 71 bin yolcumuz seyahat etti. Ekspresin bugün başlayan yeni sezonunda da 60 sefer gerçekleştireceğiz, yaklaşık 10 bin 500 seyahat tutkununa hizmet vereceğiz. Trenimiz, Ankara-Kars yönünde Erzincan’da 2 saat 30 dakika, Erzurum’da 4 saat, Kars-Ankara yönünde ise İliç’te 3 saat 30 dakika, Divriği’de 2 saat 30 dakika ve Sivas’ta 3 saatlik duruşla eşsiz bir gezi ve manzara şöleni sunacak.” değerlendirmesinde bulundu.

“TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ’NE İLGİ YOĞUN”

Uraloğlu, Erzurum’un 2025’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından turizmin başkenti, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonunca da ‘Avrupa Kış Sporları Başkenti’ seçildiğini söyledi. Erzurum’un 2025’te önemli iki etkinliğe başkentlik edeceğini bildiren Uraloğlu, “4 saatlik duruşla Erzurum’da mola verecek trenimizin şehre ayrı bir hareket getireceğine ve trenle seyahat eden yolcularımızın bu kentte gerçekleşecek aktivitelerden bazılarına doğrudan katılabilme ayrıcalığı yakalayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’ne yoğun ilgi olduğunu, vatandaşların bilet bulmakta güçlük yaşayabildiğini ve bu durumun özellikle Ankara’dan Kars istikametine yola çıkan trenlerde yaşandığını aktardı. Aynı güzergah üzerinde Kars’tan Ankara istikametine yola çıkan dönüş trenlerinin de olduğuna işaret eden Uraloğlu, bu istikamette bilet temin etmenin daha kolay olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR EKSPRESİ BİLETLERİ DE SATIŞTA

YURT DIŞINDA DA TREN ROTALARI VAR

Turistik Diyarbakır Ekspresi’ni, Ankara-Diyarbakır ve Diyarbakır-Ankara yönlerinde 4 gidiş, 4 dönüş olmak üzere 8 tren seferi olarak planladıklarını aktaran Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu trenimiz de Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ Yolçatı’da 4 saat turizm amaçlı duracak. Bölgesel Turistik Kars-Erzurum Ekspresi’nde, 12 gidiş 12 dönüş olmak üzere 24 tren seferi, Turistik Tatvan Ekspresi’nde ise 2 gidiş 2 dönüş olmak üzere 4 tren seferi gerçekleştireceğiz. Seyahat severler için sadece yurt içinde değil, yurt dışında da tren rotalarımız bulunuyor. Avrupa’ya ulaşmanın en keyifli ve ekonomik yollarından biri olan İstanbul-Sofya Ekspresi’yle Avrupa’ya konforlu bir yolculuk yapabiliyorsunuz. 2024’te İstanbul-Sofya güzergahında 37 bin yerli ve yabancı turist seyahat etti.

“DEMİR YOLLARINDA YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK”

Bakan Uraloğlu, turistik ekspreslerin aynı zamanda Türkiye’nin turizm haritasında yeni bir sayfa açtığını ve ülkenin uluslararası tanıtımına önemli ölçüde katkı sağladığını anlattı.

Bu trenlerin, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ülkeye çekerek kültürel etkileşimi güçlendirdiğine dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti: 2002’de bu yana demir yollarına gerekli yatırımları yapmasaydık bugün turistik trenlerden, yenilikçi demir yollarından, tren kültüründen bahsetmek de mümkün olmayacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde demir yollarında yepyeni bir dönem başlattık ve yeniden bir bahar havası oluşturduk. 22 yıl içinde 10 bin 948 kilometre ağımızı 13 bin 919 kilometreye çıkararak mevcut hatlarımızın büyük bölümünü elektrikli ve sinyalli hale getirdik. Türkiye’yi Avrupa’nın 6., dünyanın 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptık. Demir yollarımız çağın gerektirdiği değişimi yakaladı ve dinamik bir yapıya kavuştu. Elbette durmuyoruz… 2028’e kadar demir yolu hat uzunluğunu 17 bin 287 kilometreye, 2053’e kadar da 28 bin 590 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz.

Konuşmasının ardından seyahat edecek yolcularla sohbet edip hediye veren Uraloğlu, anı defterini imzalamasının ardından da tren seferini uğurladı.

Kaynak: AA / Ayşe Böcüoğlu Bodur – Güncel
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Doğu Ekspresi Güncel turist ankara
İran’da 10 katlı bina çöktü
Almanya’da konut fiyatlarındaki rekor artış endişeleri artırıyor
ABD’den Pakistan’a 30 milyon dolarlık ek yardım
ABD’de raylara inen uçağa tren çarptı
Lviv Belediye Başkanı: Ukrayna’da artık güvenli ya da güvensiz diye bir yer kalmadı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Antalya’da Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Sonraki Makale Meteoroloji açıkladı: 25 Aralık 2024 hava durumu raporu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?