By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Veysel Eroğlu Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı oldu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > Veysel Eroğlu Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı oldu
Emlak Gazetesi

Veysel Eroğlu Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı oldu

Emlak Manşet
Son güncelleme: 15 Mart 2023 10:31
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının bütün yönleriyle araştırılması, depreme dirençli yapı stokunun oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda, komisyonun başkanlığına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu seçildi. Komisyonda, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu komisyon başkanvekili, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız komisyon sözcüsü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise katip üye olarak belirlendi.

Eroğlu, komisyon başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Kaybedecek tek bir dakikamız dahi yok

Depremin 11 ilde yol açtığı yıkımın çok büyük olduğuna işaret eden Eroğlu, bu illerde 300 binden fazla binanın az, orta ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Eroğlu, hasarlı binaların yüzde 97’sinin 1999 deprem yönetmeliğinden önce yapılan binalar olduğunu vurgulayarak, “Son yaşadığımız depremlerde de bir defa daha gördük ki, ülke olarak depremler konusunda çok radikal kararlar almamız ve alınan bu kararları harfiyen uygulamamız gerekmekte. Muhtemel Marmara depremini de göz önünde bulundurduğumuzda kaybedecek tek bir dakikamız dahi yok.” dedi.

Eylem planı hazırlanması gerekiyor

Bu noktada kurulan komisyona çok büyük işler düştüğünü belirten Eroğlu, komisyonun yapacağı çalışma ve ortaya koyacağı raporla, depremler noktasında Türkiye’ye bir yol haritası çıkartacağını söyledi.

Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yapılacak çalışmalarla depreme dirençli şehirler kurmak için bir eylem planı hazırlanması gerekmekte. Yapılacak çalışmaları, deprem öncesi çalışmalar, deprem esnası ve depremden sonra afet yönetimi ile alakalı çalışmalar olmak üzere üç temel başlık altında toplamımız gerektiği kanaatindeyim.

Ülkemiz afet yönetimi noktasında oldukça tecrübeli ve başarılı çalışmalar yapmakta. Ancak biz afetten sonraki dönemin yönetiminden ziyade, afetlerden en az derecede etkilenmek için afet öncesi çalışmalara daha fazla ehemmiyet vermeliyiz. Yani depreme dayanıklı binalar inşa etmeliyiz.

Bütün illerde depreme dayanıklı şehirler kurmak için gerekli eylem planları hazırlanmalı. Bunu başarmak için de yaşamış olduğumuz bu son depremleri çok iyi tahlil etmemiz gerekmekte.

Hem şehirlerimizin kurulduğu zeminleri hem yapılarda kullanılan inşaat malzemelerinin kalitesini hem de inşaatların yapım tekniğini detaylı incelememiz gerekmekte. Şayet bugüne kadar yapılan bazı hata ve noksanlıkları tam manasıyla göremez ve tespit edemezsek, bundan sonrası için de gereken dersleri çıkarma noktasında eksik kalırız.”

Binaların yapımında Malezya örneği

Depremden etkilenen illerde yaptığı araştırma ve incelemeler neticesinde yapılması gereken çalışmaları da anlatan Eroğlu, deprem mevzuatının yeniden değerlendirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Eroğlu, yapı için ruhsat alındıktan sonra söz konusu yapıda değişiklikler yapıldığını ifade ederek, “Yapıda değişiklik yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi gerekir. Araçlar için iki yılda bir muayene yapılıyorsa binalarda da benzer denetimlerin yapılması lazım.” dedi.

Deprem ve Kentsel Dönüşüm Bilim Kurulu da kurulmalı

İnşaat usta ve kalfalarının eğitilerek sertifika verilmesi gerektiğinin altını çizen Eroğlu, “Malezya’da öyle bir sistem var ki, hiçbir kalıpçı, tesisatçı, betoncu sertifika almadan orada çalışamıyor. Bu sisteme başlanması gerekiyor.” diye konuştu.

Eroğlu, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Bilim Kurulu’nun da kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Komisyon, yarın saat 14.00’da toplanacak.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunu tamamladı
Yoğun kar yağışı bekleniyor
Kabine toplanıyor: Toplantı AFAD binasında, tek gündem deprem
İmamoğlu’dan eleştirilere yanıt: Bu tür şeyler ancak filmlerde olur
İnşaat maliyetleri yeniden yükselişe geçti
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Suda yeterli kapasite var, sıkıntı lojistikte
Sonraki Makale OSB ve enerji alanı yasa teklifi, komisyonda kabul edildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Konut fiyatında reel düşüş serisi 19 aya yükseldi
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Ücretli çalışan sayısı sanayide azalırken inşaatta arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliği mevzuatlarında değişiklik
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İklim krizinin AB’ye faturası kabarıyor
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Evin fiyatı 2 milyar TL: Vergisi bile 26 milyonu geçiyor! Gören şaşırıyor
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Konut Fiyat Endeksi ağustosta aylık yüzde 2,5 arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 16 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Akiş GYO, 20’nci yılını özel bir sergiyle kutluyor
Emlak Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?